KURZ: Reč tela a jej vplyv na komunikáciu.

23.09.2004 Celý región

Typológia osobnosti podľa čŕt tváre-TVÁR AKO EMOCIONÁLNA MAPA\r\n\r\nPoznanie a využívanie svojich osobných nedostatkov a predností\r\nPochopenie významu ľudských ...
Typológia osobnosti podľa čŕt tváre-TVÁR AKO EMOCIONÁLNA MAPA

Poznanie a využívanie svojich osobných nedostatkov a predností
Pochopenie významu ľudských čŕt pri riešení osobných či pracovných konfliktov
Používanie štruktúr tváre v pracovných, osobných a partnerských vzťahoch

Psychológia zaznamenala v zaraďovaní obecných znakov chovania pokrok, avšak porovnáva jedincov s očakávanými normami spoločenského styku. Štruktúra/ funkcia metódy tree in one je konkrétna, kladie dôraz na genetickú štruktúru jednotlivca a porovnáva len s jeho vlastnou špecifickou štruktúrou.
Črty tváre a funkcie sú univerzálne symboly, ktoré sú síce viditeľné, avšak nepoznáme ich interpretáciu. Genetická štruktúra DNK určuje väčšinu našich životných reakcií od okamihu počatia. Zvyšok ovplyvňuje, modifikuje, prípadne blokuje náš systém presvedčenia. Podľa skutočných proporcií tváre, mozgu, alebo jednotlivých častí tela spoznávame vzorce správania, myslenia, konania, emócií, spontánne i automatické vyjadrovanie človeka. Neposudzujeme črty tváre ako zlé alebo dobré. Potrebujeme ich poznať na to, aby sme pochopili svoj vlastný model správania a v stresových situáciách porozumeli sami sebe. Tak zvládneme vzťah medzi duševnými vlastnosťami a telesnými formami. Črty a ich funkcie sú jedeným z najdôslednejších spôsobov na pochopenie správania človeka. Systém neposudzuje nadradenosť ani podriadenosť jednotlivca, pohlavia, rasy. Radosť, šťastie, empatia, vytrvalosť, priebojnosť, dlhotrvajúci stres, napätie, bolesť, choroba, všetko je zapísané v tvári, či si to priznáme, alebo nie. Ak sa riadime črtami, náš život plynie šťastne a pokojne. Črty fungujú automaticky. Autor typológie, Robert L. Whiteside, črty overil na vzorke 1060 náhodne vybratých ľudí a zistil pravdepodobnosť fungovania črty 99%.
Voľba (rozhodnutie) jedinca môže chovanie určené štruktúrou a/alebo životné skúsenosti vždy zmeniť. Preto je potrebné poznať ich význam.

Účel kurzu:
Účastníci po skončení kurzu dokážu poznať a prijímať sami seba takých, akí sú v skutočnosti, nie takých, akými si myslia, že sú. Oboznámia sa a prijímajú vrodené chovanie bez toho, aby ho brali osobne. S prijatím sa dostaví sloboda a prijatie prichádza prostredníctvom voľby (rozhodnutí). Na základe toho spoznávajú a chápu správanie iných ľudí (obchodných partnerov, klientov, členov rodiny, priateľov, spolužiakov, ... )

Forma kurzu:
Kurz bude vedený formou praktickou, poznávania svojich vlastnosti i vlastnosti iných ľudí cez črty tváre. Účastníci sa naučia chápať situácie formou cítim sa, chcem a čo som ochotný pre to urobiť. Na základe toho absolvent dokáže skoordinovať svoje životné ciele, zníži napätie vo vzťahoch vo svojom okolí a so záujmom rieši konfliktné situácie.

Určenie kurzu:
Kurz je určený všetkým, ktorí chcú zlepšiť vzťahy na svojom pracovisku, manažéri, pracovníci personálnych úsekov, psychológovia, obchodníci, učitelia i partneri, rodičia, študenti.

Význam kurzu:
Nižšia práceneschopnosť, zlepšenie vzťahov vo firmách i doma, vyššie pracovné nasadenie i zainteresovanosť tak zamestnancov ako i manažmentu.

Doplňujúce informácie:
Cena:
1-dňový kurz 900, - Sk
2-dňový kurz 1.800, - Sk
cena pre objednané skupinové firemné kurzy, školenia, prednášky cielené na činnosť firmy- dohodou.
V cene sú zahrnuté náklady na písomné materiály, prednáškovú miestnosť, občerstvenie
V cene nie sú zahrnuté náklady na ubytovanie, strava, doprava účastníka
Doporučenie- fotografie tváre (i z profilu) – 3 kópie zo súčasnosti, nejaké fotografie tváre z detstva do 6.rokov.

Kontakt:
MK-EkoRelax s.r.o. , Volgogradská 1 , 080 01 Prešov
RNDR. Monika Kašová
Mob. 0905945266 , 0903768690
Tel. :051/7713201,051/7482831,
Fax:051/7482832
e-mail. : mkekorelax@stonline.sk
www: WWW. MK-EKORELAX. SK
 

Vyberte región

mark